Πανελλαδική έρευνα για το διαδικτυακό σεξ. Απιστία ή Αφροδισιακό της σχέσης;
Η έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας,του Χειρουργού- Ουρολόγου-Ανδρολόγου, Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη μας δίνει τις απαντήσεις.
Το διαδίκτυο έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως ο σύγχρονος ψυχαναλυτής του ανθρώπου, όπου ο καθένας μπορεί να μιλήσει ελεύθερα να εκφράσει τις πιο βαθιές και ενοχικές του φαντασιώσεις χωρίς συνέπειες αλλά και χωρίς οικονομικό κόστος. Δίνει στους χρήστες του την «εξουσία», ώστε με ένα απλό πάτημα του πλήκτρου να μπορούν να δίνουν εντολές, να κάνουν διάφορες εργασίες, να κερδίζουν χρήματα, να περιγράφουν ιδέες, να κρίνουν, να καταδικάζουν και να γίνονται όλοι «κυρίαρχοι» αυτού του κυβερνοχώρου με την έπαρση που συνήθως διακρίνει τους έχοντας. Δίνει ακόμα και την ευκαιρία για εικονική σεξουαλική εκτόνωση.Με στόχο τη χαρτογράφηση του προφίλ όσων επισκέπτονται διαδικτυακούς τόπους με σεξουαλικό περιεχόμενο, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας σε συνεργασία με την Εταιρία ALCO πραγματοποίησε πανελλήνια έρευνα σε δείγμα 800 ανδρών ηλικίας 18-65+ ετών.
Όπως ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός-Ουρολόγος, Ανδρολόγος και Πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Σ. στην παρουσίαση της έρευνας, σχετικά με την ηλικιακή κατανομή και ενασχόληση με το διαδίκτυο το 74% αφορά σε νέους 18-34 ετών, ενώ το 26% τις ηλικίες 35 70 ετών. Το 65% έχει ανώτατη εκπαίδευση και το 69% είναι ετεροφυλόφιλοι.
Παρότι στην Ελλάδα ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου είναι μικρός συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι σεξουαλικές διαδικτυακές θέσεις έχουν σημαντική επισκεψιμότητα.
Τι προσφέρει το διαδικτυακό σεξ; Μπορεί να μας απελευθερώσει;
Στο διαδίκτυο μπορούν να εκφράσουν τις πιο ακραίες τους φαντασιώσεις και μετά να ξαναγυρίσουν στην πραγματική τους ζωή. Με τοπάτημα ενός πλήκτρου μπορούν να υποδύονται ρόλους χωρίς να κινδυνεύουν να κριθούν από τον απέναντί τους μπορούν να εξιδανικεύουν τον εαυτό τους, το σώμα τους, τις ικανότητές τους, χωρίς τον κίνδυνο της αμφισβήτησης στην εικονική ζωή όλα μοιάζουν ιδανικά, γίνονται γρήγορα, μυστικά χωρίς καμιά επώδυνη επιπλοκή, όπως συμβαίνει στις πραγματικές σχέσεις ακόμα και οι πιο φοβικοί, συνεσταλμένοι ή άτομα με φυσική αναπηρία, μπορούν να γίνουν ελκυστικά και ποθητά μέσα από μια τέτοια διαδικασία η επιθυμία στο διαδίκτυο δεν έχει ηθικούς φραγμούς, γιατί οι συνομιλητές είναι ήδη συνένοχοι στην απουσία προσχημάτων και κανόνων, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στην αληθινή ζωή.
Διαδικτυακό σεξ. Είναι απιστία ή αφροδισιακό της σχέσης; Τόσο οι έγγαμοι, όσο και οι άγαμοι, με μακροχρόνια σχέση, θεωρούν ότι το διαδικτυακό σεξ, βοηθά στη βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής, αλλά και γενικότερα της σχέσης τους με το σύντροφο τους παρόλο που οι παντρεμένοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία το θεωρούν σαν ένα είδος απιστίας.
Το 48% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία αυτοϊκανοποιούνται, το 26%ότι τους έχει ελευθερώσει, ενώ μόλις το 2% θεωρεί ότι έχει βλάψει τη σεξουαλική τους ζωή.Είναι σίγουρο ότι για τις φαντασιώσεις μας δε φταίνε ούτε οι μηχανές ούτε η εξέλιξη. Αυτές προϋπήρχαν, απλώς η διαδικασία πρόσβασης γίνεται πιο εύκολη, σχεδόν από όλους. Οι υπολογιστές σήμερα, έχουν γίνει αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων χρηστών και είναι πλέον μεσολαβητές της επαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον . Οι πληροφορίες που μπορεί κάποιος να αντλήσει είναι πολλές και σημαντικές για να τις αφομοιώσει, με αποτέλεσμα να γίνεται μια υπερκατανάλωση η οποία οδηγεί στο άγχος και την κόπωση όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη βουλιμία.
Η εικονική πραγματικότητα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σωματική αίσθηση. Δεν είναι αρκετό να βλέπουμε το μήλο, θα πρέπει και να μπορούμε να το γευτούμε και μόνο οι πραγματικοί σύντροφοι είναι αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν τη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση.